Rádiózás

Élmény alapú rádiós foglalkozásokat indítunk általános és középiskolásoknak

today2021.11.13. 212

Background
share close

A Next FM kiscsoportos foglalkozásain a diákok maguk is kipróbálhatják milyen élmény a mikrofonok mögött beszélgetni, miközben naprakész ismereteket szerezhetnek rádiózásból.

A világ számos országában bevált formátum a “student radio”, azaz az ifjúsági rádió, amelynek két legfontosabb célja a fiatal diákok kreatív energiáinak magas színvonalú becsatornázása, illetve a rádiós szakma megfelelő mélységű és minőségű utánpótlásának kinevelése. Az iskolarádió hagyománya Magyarországon sem idegen, és a legtöbb oktatási intézmény maga is rendelkezik gyakorló műhellyel. Mégsem érezhetjük magunkat a sulirádiók országának, pedig tapasztalataink szerint a fiatalokat (a káros és korlátozó szakmai vélekedéssel ellentétben) igenis érdekli és megmozgatja a rádió. Felismerve a fiatal szakember palánták igényeit, a Next FM életre hívta saját fejlesztésű workshopját, amely lehetőséget kínál minden általános és középiskolának, hogy rádiós médiaszakkört varázsoljanak az osztályfőnöki vagy éppen a médiaórákból. Maradj velünk, ennek részleteiről mesélünk a folytatásban!

Bemutatkozik a Next FM rádiós workshop

A Next FM rádiós workshop Juhász Bálint rádiós műsorvezető (Class FM, Music FM, Petőfi Rádió, Rádió 7), gyakorló médiaszakember oktatási know how-ján alapul, amely lehetőséget biztosít a diákok számára az első rádiós kalandok megtapasztalására. Az élmény alapú foglalkozás keretében az osztályteremben vagy az iskolai előadóban felállított mobilstúdióban a gyerekek kisebb csoportos foglalkozások keretében szerezhetnek éles gyakorlatot műsorgyártásból és szerkesztésből, miközben kipróbálhatják magukat a legkülönbözőbb szerepekben.

A workshop exkluzív lehetőséget biztosít a médiaértés fejlesztésére, a kooperatív csapatmunkára és az önbizalom fejlesztésére. A naprakész szakmai ismeretekből összeállított előadások szabadon választható elemekkel gyarapíthatók, hiszen a program mentorai között találunk kommunikáció szakos egyetemi hallgatókat, pr- és marketing szakembereket, fiatal újságírókat és tapasztalt kommunikátorokat egyaránt. A Next FM szakmai programjában így a legtöbb iskolai közösség megtalálhatja a maga érdeklődésének megfelelő tudásanyagot.

Mintegy 50 diákkal rádióztunk Győrben

Rádiós műhelyünk legutóbb november 10-én a Győrben megrendezett Mi a pálya? – Műszaki pályaválasztó fesztivál eseményén tartott interaktív foglalkozást, melynek keretében mintegy 50 diák próbálhatta ki magát játékos feladatokon keresztül a mikrofonok mögött. A szakmai napon 3 fős csoportokban tartottunk minifoglalkozásokat, így minden bátor jelentkezőnek azonnali visszajelzést tudtunk adni a produkciójáról. Rengeteg mosoly és önfeledt pillanat bátorít minket az úton, hogy együttműködve az oktatási élet szereplőivel (ideértve a tanárokat, szülőket és a diákokat) egy átfogó oktatási program keretében erősítsük a magyar oktatást és a hazai rádiós szakmát a jövőben.

Általános és középiskolák jelentkezését várjuk

Tisztelt Pedagógusok, kedves Szülők!

Rádiós workshopunk az Önök iskolájába is ellátogat! Az ajánlat és a program részleteivel kapcsolatban bővebb tájékoztatást adunk e-mail útján a [email protected] címre küldött megkeresésekre válaszul.

Szerző: Tóth Balázs

Rate it

Előző cikkünk

Rádiózás

120 órányi friss műsorral várjuk hallgatóinkat novemberben is

Minden hétköznap egy-egy fiatal rádióssal töltheted a munkaidőt a Next FM-en. Lassan beérnek a szezon murcipezsdítő slágerei, amik mellé hamarosan felsorakoznak a hónap újdonságai is. A világhódító zenei csemegék mellé minden héten 30 órányi frissen szerkesztett műsorral készülünk a Nextes hallgatóknak. Napindító infóbuborékok a reggeli zenefolyamban Reggel 6-tól pozitív hullámokra ébredhetsz napindító zenefolyamunkkal. 8.30-tól napközben kétóránként Juhász Bálint jelentkezik az éppen aktuális programajánlatokkal, 9.30-tól Lendvai Bia a Be Smart című […]

today2021.10.31. 83


Hasonló tartalmaink

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%