Balaton

Őszi borkalandok a Balatonnál: elindult a Balaton Bor Bár melyben élményeket kínálnak a gasztronómiával karöltve

today2024.10.02. 14

Background
share close

A VisitBalaton365 kampány „1000 indok az őszi Balaton mellett” kezdeményezése keretében 2024 októberében megnyílt a Balaton Bor Bár, amely a régió borkultúráját és gasztronómiáját szeretné népszerűsíteni az őszi időszakban. A programhoz közel 40 borászat csatlakozott, akik négy hosszú hétvégén keresztül különleges ajánlatokkal várják a látogatókat. A kampány célja, hogy a Balaton ne csak nyári célpontként, hanem egész éves turisztikai élményhelyként éljen az emberek tudatában, kiemelve a helyi borkultúrát.

A kampány hátterében egy kutatás áll, amely szerint a Balatonról alkotott első 25 fogalom között nem szerepel a bor, annak ellenére, hogy a régió hat borvidéke híres kiváló borairól. A Balaton Bor Bár célja, hogy támogassa azokat a borászatokat, amelyek vállalják az egész éves nyitva tartást, különféle kedvezményekkel és ajándékokkal csábítva a látogatókat. A program hozzájárul a Balaton négyévszakos turizmusának népszerűsítéséhez, és különleges élményt nyújt a vendégeknek a szüreti időszakban is.

A Balaton Bor Bár része a régió borturisztikai fejlesztéseinek, és a BalatonBor egységes bormárka kezdeményezésével is összhangban áll, amely tíz éve népszerűsíti a balatoni borokat. A résztvevők szerint a kampány hozzájárul a borászok közvetlen értékesítésének növeléséhez, és kiemeli a Balaton egyedülálló borászati és kulturális értékeit. Az őszi programok között szerepelnek borkóstolók, szüreti felvonulások és fesztiválok, amelyek tovább növelik a régió vonzerejét.

Bővebb infót a www.balatonborbar.hu és www.visitbalaton365.hu oldalakon találsz!

Szerző: Juhász Bálint

Rate it

Előző cikkünk

Jó tudni!

Zara Larsson, Armin van Buuren, Kamrad és Azahriah a SZIN húzónevei között

Idén is hatalmas bulira számíthatunk augusztus végén a legnagyobb múltú hazai fesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon, mely tavaly Coca-Cola SZIN néven frissülve emelte magasabb szintre a fesztiválozás élményét. „Az elmúlt évek hagyományai szerint nálunk zárják a nyarat a haza zenei paletta legnagyobb kedvencei, de évente szívesen adunk teret ifjú, feltörekvő tehetségeknek is” – mondta Kolonics Erika a SZIN főszervezője. „És természetesen minden évben nemzetközi sztárokat is hívunk. Az már ismert, […]

today2024.06.17. 81

0%