Itt az ideje lejönni a térképről, és feltenni az előttünk álló időszak térképére a Gasztrohegyet, ami egy különleges vállalás a badacsonyi vendéglátóktól: egy-egy hétvégére tematikus kajaélményt és párosított, olykor extra szortimentet felvonultató italkombinációkat varázsolnak az őszhöz, télhez, és tavaszhoz. Mutatjuk mi várható.
A nyáron kívüli időszakban megszűnnek a dugók az M7-esen, eltűnnek a zsúfolt strandok és mellékutak, helyettük pedig a lelassulás és elrévedés veszi át a szerepet a Balatonnál, kiváltképp Badacsonyban. A helyi vendéglátok évek óta szorgalmazzák a négyévszakos Balatont, és a vállalás továbbra is áll: a hidegebb hónapokban is olyan élményeket tesznek le szó szerint az asztalra, ami felépít bennünk egy teljesen más kapcsolódást a tóhoz, és környezetéhez. Egyedülálló ételeket kínálnak, amiért érdemes ideutazni, pláne, hogy egymást is ajánlják és egy igazi felfedezőtúrát csomagolnak programba, ahol a környezettel és a hegy adottságaival is megismerkedünk.

Kihangsúlyozottan kóstolóadagok ezek, de őszintén, aki nem egy útszéli csárda félasztal méretű rántott húsára van ráállva, bőven kellemesen eltelhet ebből is. A szuper gasztro-felfedező túrát kiváló vulkanikus, vagy a hegyhez kapcsolódó váltakozó talajok boraival kínálják, de van külön desszertező és koktélozó is a partnerek között, így az egész brigád megtalálja a számításait. Nem bullshit: ezen az eseményen a vendéglátók ténylegesen vendéglátók, így jobban megismerhetjük őket, történeteiket, valódi arcukat. Ilyenkor ők is megállnak, pihennek és figyelnek – neked is ezt ajánljuk!

Az évad első Gasztrohegy hétvégéjén az ősz ízei és színei kerülnek terítékre, rögtön a résztvevők listájával együtt:
- Hableány: Kacsamell szarvasgombás lepényen, sólet, fürjtojás, vörösboros cékla
- Laposa birtok: Sült sütőtök, ricotta ravioli, zsályás vaj, dió crumble
- Tilia Borvendéglő: Szarvas pite, friss saláta, áfonya + 1 pohár Kurucvér
- Bonvino Borbár: Tépett szarvas nyakas karaj brick tésztában, vargánya hab, mogyoró
- Borbarátok: Vörösboros vaddisznó ragu, erdei gombák, sós túrófánk
- Nefelejcs: Sous vide szarvasnyak, vadaskrém, szegfűgombába forgatott zsemlegombóc, tejföl kaviár + 1 dl Pinot Noir Siller
- Folly Arborétum és Borászat: Szarvasgombás hajdinarizottó, vaddisznógerinc + 1 dl Boróka vörös
- Pláne Badacsony: Borok a színek mögött
- La Téne Desszertműhely: Gesztenye hétvége: gesztenyés tiramisu, gesztenyepüré + 1 meglepetés
- Istvándy Borműhely: Kéknyelű kóstoló, különböző évjáratokkal
- Hinta Badacsony: 3 új őszi koktél, Quiche (sütőtökös-sonkás/ fetás-spenótos), Muffinok (almás-sütőtökös/gesztenyés)
- Mede by Adam Mede: Májashurka, savanyúkáposzta velouté, körte
Amire benevezhetsz az idei évadban:
- Október 18-19. Gasztrohegy – Színes Badacsony – Badacsony őszi színei és ízei – Az erdő alapanyagai, vadak gombák
- November 29-30. Gasztrohegy – Legyen vörös! – Vörös húsok és alapanyagok, vörösborok, vulkán ihlette forró, csípős szószok…
- Február 14-15. Gasztrohegy – Valentin nap
- Április 11-12. Gasztrohegy – Tüzes Badacsony! – Tűz, BBQ, füst és smoker, lávakő, grill
- Május 9-10. Gasztrohegy – Tapasok éjszakája – Gasztrohegy évad záró éjszakába nyúlóan
Még több itt: https://www.facebook.com/gasztrohegybadacsony