Jó tudni!

Ősznyitó Gasztrokomp a Balatoni Körrel

today2021.09.10. 139

Background
share close

„Ősztől emeljük a (v)ízszintet!” – ezzel a kijelentéssel indult a Balatoni Kör ’Kóstold Körbe!’ bor&gasztrofesztiváljának idei első rendezvénye éttermekkel, borászatokkal, méltó helyszínen, a Balaton közepén, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.

A Balatoni Kör egyesület a legnagyobb szakmai szervezet, amely a minőségi balatoni vendéglátóhelyeket és borászatokat összefogja. Az egyesület csaknem ötven tagja hirdeti és követi az egész éves balatoni vendéglátás koncepcióját. Nemcsak a helyszín-, hanem az időpontválasztás is szimbolikus, hiszen a ’Kóstold Körbe!’ őszi-téli rendezvénysorozattal a Balatoni Kör arra hívja fel a figyelmet, hogy szeptembertől a balatoni turizmus nem áll meg, csak átalakul. A következő hónapok fókuszában a minőség, a színvonalas programok és a régiós értékek állnak. A „Kóstold Körbe” gasztrofeszteken a Balatoni Kör tagjainak éttermei, cukrászdái, borászatai állítanak ki, valamint zenei- és családi programokkal várják a vendégeket.

„Mondhatjuk, hogy az elmúlt években a szeptember is nyári hónap lett, és ebben az időszakban mutatja a legszerethetőbb arcát a Balaton. Tömegturizmus már nincs, így még többet foglalkozhatunk a vendégekkel, és olyan minőségi programot szervezhetünk, ami a régiót és a balatoni vendéglátóhelyeket népszerűsíti. A cél az, hogy az a sokszor szélsőséges hullámzás, ami a vendégek számát illeti, kiegyenlítődjön, és a régió vállalkozói egész éves nyitvatartással tudjanak tervezni. – vezette fel a „Kóstold Körbe!” bor&gasztrofeszt-sorozatot Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke.

ősznyitó gasztrokomp fesztivál

Szilágyi Lajos az elmúlt nyár értékeléseként elmondta, hogy sok új minőségi vendéglátóhely nyílt a tó körül ebben az évben is, nem csak helyi vállalkozások, de mindannyiunk érdeke, hogy a Balaton ne csak hétvégi desztináció legyen. „Szeretnénk, ha az utazási döntéseket nem kizárólag az időjárásjelentés határozná meg, hiszen minden körülmények között és minden hónapban találnak a vendégek megfelelő programot, látnivalót, gasztronómiai élményt a tó körül. Úgy gondoljuk, hogy a Balatoni Kör tagjainak szolgáltatásai és termékei ár- érték arányban, nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a Balaton Magyarország egyik kiemelkedő gasztronómiai régiója lett!”

Az eseményen a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-t Markovits Alíz vezérigazgató képviselte, aki elmondta, hogy az Európa Kulturáiis Fővárosa 2023 projekt keretében, már a pályázati szakaszban felismerték, hogy csak a régió és a Balaton bevonásával lehet kiemelkedő sikereket elérni. „Ezen törekvésünket igazolja, hogy már több mint 103 település csatlakozott, és velük közösen, sokszínű kulturális programokkal tudjuk mi is a Balatoni Kör törekvéseit támogatni.”

veigl gábor bahart

„Az idén 175 éves BAHART is örömmel csatlakozott a Balatoni Kör kezdeményezéséhez, hiszen az őszi szezont tartalmas programokkal és minőségi szolgáltatásokkal kell megtölteni, aminek része a bor, a gasztronómia és a hajózás is.”- emelte ki Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója.

Az Ősznyitó Gasztrokomp eseményen bemutatkozott a Balatoni Kör összesen 26 étterme, cukrászdája, borászata és pálinkafőzdéje, a részvevők ízelítőt kaphattak az elkövetkező „Kóstold körbe!” bor&gasztrofesztek hangulatából.

A „Kóstold Körbe!” bor&gasztrofeszt-sorozat következő állomásai:

  • 2021.10.09. Siófok
  • 2021.11.06. Köveskál
  • 2021.12.11. Balatonfüred
  • 2022.01.29. Zamárdi
  • 2022.02.12. Keszthely

Szerző: admin

Rate it

Előző cikkünk

Hasznos

Milyen volt a nyári szezon a BAHART-nál? Dónucz László stratégiai- és értékesítési igazgató

Újabb rekordok dőltek meg a balatoni hajózásban, rengeteg élménnyel gazdagodtak azok, akik nem csak a kompjáratot használták - Dónucz László ismertette az idei év tapasztalatait, illetve azt, hogy a Covid milyen hatással volt a cég életére. Jövőbeni tervek, roadshow, új hajók a következő évben - minden ami Bahart, ebben a podcastben.

today2021.08.31. 303

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%