Egyéb kategória

Gasztrohegy 2024: Ínyenc felfedezőtúrák és kerékpáros kalandok Badacsonyban

today2024.10.02. 11

Background
share close

A Gasztrohegy eseménysorozat idén októberben újraindul, immár 8. alkalommal, több helyszínnel, vezetett gasztrotúrákkal és izgalmas kerékpáros ajánlatokkal. A rendezvény célja, hogy tematikus hétvégékkel támogassa az őszi-téli szezon turizmusát a Badacsony régióban. Az idei újítások közé tartozik az elektromos kerékpár bérlés és a vezetett túrák, melyekkel a látogatók aktívan fedezhetik fel a környék szépségeit és gasztronómiai kínálatát.

A Gasztrohegy első tematikus hétvégéje október 26-27-én lesz, „Irány az erdő!” címmel. Az eseményen szezonális, erdei ihletésű fogások várják a vendégeket, például vadételek, gombák és erdei termények. A látogatók gyalogosan vagy elektromos kerékpárral fedezhetik fel a környéket, és élvezhetik a helyi gasztronómia különlegességeit. Az öt tematikus hétvége során a séfek kóstoló adagokat kínálnak, hogy a látogatók több helyet is kipróbálhassanak.

A 2024-es Gasztrohegy évadban 13 helyszín vesz részt, köztük olyan ismert vendéglátóhelyek, mint a Hableány, a Laposa Birtok és a Borbarátok, de új résztvevők is csatlakoztak, például a Folly Arborétum és Borászat. A kiegészítő helyszíneken borokat, brunch-ot és különféle tematikus ajánlatokat kínálnak. A rendezvény egyedisége abban is rejlik, hogy a résztvevők gasztro-műhelymunkák során előre tesztelik a fogásokat, így a látogatók már ételfotók alapján kiválaszthatják, mire számíthatnak.

A Gasztrohegy eseményekre az elektromos kerékpár használatát is népszerűsítik, hiszen a helyszínek kellemes távolságra vannak egymástól, így egy biciklitúra tökéletes módja a felfedezésnek. A BalatonBike365 csúcsminőségű elektromos kerékpárjai kedvezménnyel bérelhetők a Gasztrohegy hétvégéken, amely további élményt nyújt a látogatóknak. Az eseménysorozat célja, hogy a Balaton ne csak nyári desztinációként vonzza a látogatókat, hanem egész évben kínáljon tartalmas programokat.

FŐ HELYSZÍNEK: Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő,  Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új)

KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK: Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új)

 

Időpontok, tematikus gasztro hétvégék 2024/2025

Október 26-27. Gasztrohegy – Irány az erdő!

December 7-8. Gasztrohegy ADVENT

Február 8-9. Gasztrohegy farsangi hétvége

Március 29-30. Gasztrohegy Bringás hétvége – „Egykezes” bringás ételek és falatok

Május 10-11. Gasztrohegy Tapas weekend

Szerző: Juhász Bálint

Rate it

Előző cikkünk

Balaton

Őszi borkalandok a Balatonnál: elindult a Balaton Bor Bár melyben élményeket kínálnak a gasztronómiával karöltve

A VisitBalaton365 kampány „1000 indok az őszi Balaton mellett” kezdeményezése keretében 2024 októberében megnyílt a Balaton Bor Bár, amely a régió borkultúráját és gasztronómiáját szeretné népszerűsíteni az őszi időszakban. A programhoz közel 40 borászat csatlakozott, akik négy hosszú hétvégén keresztül különleges ajánlatokkal várják a látogatókat. A kampány célja, hogy a Balaton ne csak nyári célpontként, hanem egész éves turisztikai élményhelyként éljen az emberek tudatában, kiemelve a helyi borkultúrát. A kampány […]

today2024.10.02. 14


Hasonló tartalmaink

Egyéb kategória

Támogatás

Amennyiben tetszik amit csinálunk A Next Média Alapítvány legfőbb célkitűzése, hogy a média iránt elkötelezett, és kifejezetten a rádiózás iránt érdeklődő fiatalokat támogassa. Szakmai és technikai tudást adjon, modern eszközökön és technológiákkal képezze, és edukálja a jövő médiásait. Mindemellett működteti a Next FM digitális rádiót. Adó 1% felajánlás 2024-ben lehetőséged […]

today2022.11.07. 135

0%