fbpx
menu Home chevron_right
Jó tudni!

Pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett augusztusban

NEXT FM | 2020.08.06.

Annyira leromlott a villamospálya állapota, hogy elkerülhetetlenné vált a felújítás a szakaszon.

Augusztus 8-tól három hétig pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni ebben az időszakban, a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút érintett szakaszain ezért buszsávokat is kijelölnek.

A felújításra azért van szükség, mert a Salgótarjáni utca és a Kőbányai út közötti vonalszakaszon leromlott a villamospálya állapota, illetve a Soroksári út feletti hídon is karbantartási munkákat kell elvégezni.

A villamos augusztus 8-a és 21-e között a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Közvágóhíd között jár, a kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Közvágóhídnál a vasúti híd alatt a Soroksári úton, a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad, és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.

Augusztus 22-e és 28-a között a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Népliget között jár az 1-es villamos, továbbra is két szakaszra osztva, de ekkor már a Bécsi út–Puskás Ferenc Stadion, valamint a Kelenföld vasútállomás–Népliget szakaszon közlekedik. A kimaradó szakaszon szintén az 1-es jelzésű pótlóbusz szállítja az utasokat, a járatokra a Népligetnél a 901-es éjszakai busz megállójában, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni.

A pótlóbuszok pontos útvonaláról, az áthelyezett megállókról, illetve az alternatív útvonalakról a BKK honlapján lehet tájékozódni. 

Írta NEXT FM
  • play_circle_filled

    Most szól:

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play