fbpx
menu Home chevron_right
ÉletJó tudni!

Jótékony hegykört futottak Badacsonyban: több, mint 2 millió forint gyűlt össze a tapolcai mentőállomásnak!

NEXT FM | 2020.09.02.

Augusztus 29.-én élettel telt belváros fogadta azokat, akik Badacsonytomaj szívében jártak. Idén ötödik alkalommal került megrendezésre, a Dűlőre Futunk jótékonysági „hegykör”, a Laposa Birtok és a Magyar Futósport Egyesület szervezésében. Évről évre egyre többen jönnek és készülnek a versenyre, Győrfi Pál például idén viccesen Hova-hova csapatnéven nevezett.

Mostanra hagyomány, hogy augusztus utolsó szombatja a Badacsony körüli futásnak van szentelve. Jól mutatta ezt az is, hogy a szombati munkanap és a rekkenő hőség ellenére, 480-an vállalkoztak a 12 kilométeres táv teljesítésére. Voltak, akik egyéni, illetve váltó kategóriában, míg mások gyerkőcökkel, családi váltóban veselkedtek neki a 3,4 és 5 kilométeres szakaszoknak. A legidősebb versenyző 72 éves volt, míg a legfiatalabb 10 éves – mindketten sikeresen vették az akadályokat. 

Köszönhetően a Dűlőre Futunk lelkes támogatói körének sok-sok helyi illetőségű nyeremény gyűlt össze, így voltak akik szigligeti fagyi utalvánnyal, badacsonyi kikapcsolódás ígéretével, SUP-utalvánnyal, élménypark jeggyel távoztak.

Az idei verseny védnökei Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke és Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár voltak. Az államtitkár asszony szenvedélyes futóként, rajtvonalhoz is állt, édesanyjával és fiával. A szemfülesek a futók közt kiszúrhatták Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét is, aki csapattársaival találékonyan, a Hova-hova csapatnév alatt futottak. De a Laposa család tagjai és a Laposa Birtok legénysége is a futók között volt.

A Dűlőre Futunk zökkenőmentes lebonyolításában teljes egészében önkéntesek segédkeztek, míg a rendezvény szervezésével járó anyagiakat, a főszponzor, Tigra Informatika és a további támogatók (Gádor Kft., Inter-Metal Rcycling, SEAT Magyarország, Diákhitel, Víztec Zrt.) finanszírozták. 

Az esemény kiemelt célja, hogy egy helyi szervezet munkáját támogassa. Az idei évben a nevezési díjakból befolyt teljes bevételt az Országos Mentőszolgálaton keresztül, a tapolcai mentőállomás adományoztak. A közel 500 nevező révén, 2 187 000 forint gyűlt össze, amit a díjátadón, Tóth Tamás, a Magyar Futósport Egyesület elnöke és Laposa Zsófia, a Laposa Birtok képviseletében adott át dr. Csató Gábornak, Országos Mentőszolgálat főigazgatójának és az OMSZ szóvivőjének, Győrfi Pálnak. 

 

Írta NEXT FM
  • play_circle_filled

    Most szól:

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play